Klik på banneret, så støtter du KarbosGuide.dk. Gør det hver gang, du er på besøg!

KarbosGuide.dk. Modul 8b1.

Om PenPointer - en billig digitizer. /v Michael B. Karbo

Indhold:

 • PenPointer - digitizer for alle
 • Næste side
 • Forrige side

 • Sandberg PenPointer

  Det danske firma Sandberg sælger en smart lille pen med trykfølsom plade til under 600 kr. inkl. dansk moms! Det er utroligt billigt, og det er ikke mindre overraskende, når man opdager, hvor god kvaliteten er.

  Denne digitizeren har for mig at se følgende gode sider:

 • Den aflaster musen, og kan dermed reducere faren for museskader.
 • Den er genial til enhver form for tegne/billedbehandlingsprogram.
 • Den fungerer helt ubesværet sammen med en eksisterende mus.
 • Pen og tegneplade er trykfølsom i 512 trin.
 • Den er meget biligere end andre tilsvarende produkter.

  Som mus

  En Digitizer består af en tegneplade samt en en lille let pen med en trykfølsom spids. Pennen kan bruges præcis som en (treknaps) mus, da der også er en vippeknap på pennen, som kan trykkes med tommelfingeren.Tryk til den ene side virker som højreklik; til den anden side virker det som et dobbeltklik. Almindelige venstreklik laves med pennens spids.

  På denne måde virker PenPointer som en mus, og vel at mærke en mus, der ikke giver museskader.

  Tegneprogrammer

  Digitizerens store fordel er dog man kan tegne med pennen direkte i tegneprogrammer. Du kan bruge den i Photoshop, og det giver et langt bedre og mere tilfredsstillende resultat end brug af mus gør.

  Digitizeren kan bruges all-round, fra web-browsing til retouchering af billeder/grafik, fra illustrationer til officepakken. Men især til tegnearbejde, frihåndstegning, teknisk tegning og håndskrift er den genial.

  Fungerer sammen med din anden mus

  Sandberg PenPointer tilsluttes med to stik: Dels et serielt DB9-stik og dels et gennemgangsstik, som skal sammen med tastatur-stikket i PS/2-porten.

  Herunder ser du de tre stik med kabler. Øverst ses de to PS/2-stik. Det grå kabel er musen, som går ind i PS/2-museport helt almindeligt. Bag ved ses tastatur-stikket, som er splittet op, så både PenPointer og tastatur går ind i samme port. nedenunder ses PenPointerens andet kabel, som går til en COM-port:

  Personligt havde jeg visse forbehold overfor denne form for interface, jeg havde umiddelbart foretrukket, at digitizeren gik i en USB-port. Men mine bekymringer blev gjort til skamme, dimsen virker upåklageligt!

  Billig og enkel

  Sandberg fremstiller ikke selv digitizeren, den kommer fra firmaet Acecad, som fremstiller en række større og mindre digitizere. Sandberg skal roses for, at de gjort sig den ulejlighed at lave en dansk brugsanvisning.

  Pen og tegneplade tilsluttes på ingen tid, og softwaren er meget enkel. Der er denne dialogboks, hvor du kan indstille trykfølsomhed mv:

  Jeg har tidligere arbejdet en del med Wacoms store professionelle digitizere (Intous). Det er på mange punkter et langt bedre produkt: større, mere gennemført, mange flere faciliteter og langt dyrere. Men PenPointer til bare 599,- er slet ikke tosset i en sammenligning. Den har trykfølsom spids (i modsætning til Genius digitizeren til omkring 1000 kr.) og dens knapper er faktisk bedre placeret på pennen end i Wacoms modeller.

  Det eneste, jeg savner ved den er viskelæderet, som Wacom-pennen har.

  Anyway - Sandberg PenPointer er et kanon produkt, som enhver pc-bruger burde anskaffe!


 • Næste side
 • Forrige side


  Læs mere

  Top

  Se også om lydkort og deres teknologi .

  Læs om chipsæt i modul 2d

  Læs videre om klokfrekvenser i modul 3d.

  Læs om Ultra DMA og AGP i modul 5b

  Læs om driv-programmer til Windows 95/98 i modul 6c.

  Læs videre om RAM i modul 2e


  Copyright (c) 1996-2011 by Michael B. Karbo.